Profiel

DE HANDELSMISSIE VAN PAYAM PARTOVI

Van vlinders tot vastgoed 

Als oorlogskind, geboren in Iran 1982, was Payam beperkt in zijn (bewegings)vrijheid. Het geluid van de bommen die insloegen in omliggende dorpen, staat hem nog bij als de dag van gisteren. Hij heeft zich niet onveilig gevoeld want ondanks de oorlog zijn de herinneringen aan zijn kindertijd in zijn geboorteland in één woord; mooi. Door de warme band met zijn vader en moeder, waaruit veel wederzijds respect blijkt, kon Payam zich ontwikkelen tot gewaardeerd ondernemer. Inmiddels ontwikkelt Payam vastgoedprojecten, waarvan het merendeel bestemd is voor huurwoningen.

Van oorlogskind tot vastgoedontwikkelaar

7 jaar was Payam, toen hij in Nederland aankwam met zijn ouders. Uit zijn geboorteland gevlucht voor de oorlog. Vier dagen verbleef de familie op Schiphol om vervolgens naar een langer verblijf in het vluchtelingenkamp in Nunspeet te gaan en eindigend in Venlo. Nederland heeft hem en zijn familie goed opgevangen. Hij heeft zich welkom gevoeld en dat voelt hij zich nog steeds. Payam is een trotse Nederlander, geboren in Iran. 

Van het vluchtelingenkamp in Venlo naar een vaste woning in Noord-Scharwoude.
Hier kon Payam zijn laatste kinderjaren in vrijheid en veiligheid opgroeien. Omdat hij de Nederlandse taal nog moest leren, kwam Payam bij klasgenootjes op de basisschool die jaren jonger waren dan hij. Door wilskracht en ongekende discipline kwam hij vanuit een achterstand al snel op niveau. Deze ervaring uit zijn kinderjaren heeft hem de motivatie gegeven om zich in Nederland te positioneren als gewaardeerd ondernemer binnen de vastgoedwereld

Handelen zit in zijn bloed.

Als kind, rond de leeftijd van 5 jaar, ving hij vlinders met zijn net. Eerst hele kleintjes, steeds iets groter, totdat hij de grootste gevangen had, gedroogd en verkocht. Opgevolgd door zijn eerste fiets die hij eigenhandig had opgeknapt van barrel tot solide vervoersmiddel. Van zijn eerste opgeknapte en verkochte fiets, kocht hij een nieuwe. Net zo lang totdat hij zijn eerste brommer kon kopen, opknappen en verkopen. Na de middelbare school, kon Payam zijn focus volledig op ondernemen richten. Om een volgende stap richting zijn missie te kunnen zetten is Payam in de leer gegaan bij een automonteur in het dorp, die hem de fijne kneepjes van het vak leerde. Overdag sleutelde hij aan auto’s en in de avonduren aan zijn eigen gekochte opknappers van de sloop. In ruil voor zijn geleverde arbeid mocht hij zijn eigen auto’s stallen. Eerlijke (ruil)handel. Wie goed doet, goed ontmoet. Vanuit deze overtuiging bouwt Payam aan duurzame relaties.

Van de boer naar de boerenleenbank

Op 22-jarige leeftijd had Payam een klein eigen vermogen opgebouwd, waarmee hij naar de Rabobank stapte om een huis te kopen. Niet een huis voor eigen gebruik, maar een huis om te splitsen tot appartementencomplex om het sociale woningaanbod te vergroten. Huisvesting is voor hem en zijn familie nooit een probleem geweest in Nederland. Deze kans wilde hij anderen ook bieden en zo geschiedde. Na huizenpandjes, kocht hij kantoorpanden en transformeerde deze tot sociale huurwoningen. De volgende stip op zijn horizon is om zijn ideologie (meer sociale woonruimte realiseren) na te streven in zijn ondernemerschap. Hij wil de omvang van zijn vastgoedprojecten flink opschalen.
Maatschappelijk verantwoord handelen is geboren, by Payam. 

“Van generatie op generatie” 

Payam zijn missie is nog niet volbracht.
Het handels DNA zit in zijn bloed en dit geeft hij door aan de volgende generatie: zijn vier zoons. Zijn waarden, levenslessen, doorzettingsvermogen en positivisme. De waarden van Payam typeren deze bijzondere man. Zijn levensgebeurtenissen hebben hem gemaakt tot de man die naast ‘goed doen’ staat voor eerlijkheid, samen delen, altijd positief blijven en voor wie opgeven geen optie is. Maar Payam zou niet op het allerhoogste niveau met zoveel authenticiteit in de vastgoedwereld een gerespecteerd ondernemer zijn als hij het handelen niet had verworven tot pure ambacht. Deze ambacht geeft hij door aan de volgende generatie. Zij kunnen op hun beurt ‘goed doen’ door vastgoedprojecten te realiseren en de missie van hun vader voort te zetten. Payam zijn gedachtengoed geborgd. 

The Novi Group – A family Company